The Hill House / David Coleman

first_img Houses Projects Photographs:  Lara SwimmerText description provided by the architects. The Hill House is composed of a 20’ wide x 115’ long stepped platform, a shelter formed by the roof and east wall, and several gabion stone walls. It is sited on a long, narrow, rocky hillside, sloping gently to the south and steeply to the east and west. The building reads and lives like a habitable landscape, adapting to the changing seasons and needs of its occupants. In short, this is a modest, sustainable building with a big presence in a big landscape. Save this picture!© Lara SwimmerA light-framed, wood platform steps up the hillside and floats above it. Interior and exterior functions are delineated by a glass wall that wraps three sides of the structure. Finish materials are common throughout, blurring the line between inside and out. The result is a seasonally expansive structure, generous in summer (2200 SF), modest and efficient in winter (1100 SF). Save this picture!© Lara SwimmerThe east wall cuts into the land like a rusty blade, evoking the cultural history of the mining encampments found in the area and providing privacy from the adjacent country road. It offers a defensive backdrop when viewed from the interior and, combined with the shelter provided by the roof, and warmth provided by the wood stove/fire pit, lends a primordial feel to the building that is unexpected in this thoroughly modern structure. Save this picture!© Lara SwimmerGabion stone walls bridge between building and landscape, offering retaining, context and privacy. Construction waste was dramatically reduced by incorporating these walls, which are made from the spoils of the building’s excavations. Save this picture!© Lara SwimmerSustainable materials, technologies and techniques are used throughout. Recycled steel, sustainably harvested wood, BIBS insulation in oversized wall and ceiling cavities, on-demand hot water, low-flow fixtures and convection heat are all employed. Fenestration is designed to encourage passive solar radiation in winter. In summer, roofs and walls are vented to dissipate heat, and large overhangs, combined with seasonally-deployed, exterior sun shades (made from the same fabric used to shield fruit trees on nearby orchards) protect the glass from summer sun. In addition, the building’s wedge shape and site orientation result in a solar chimney effect, encouraging natural ventilation and evaporative cooling.Save this picture!© Lara SwimmerProject gallerySee allShow lessUpdate: Opera House / Zaha HadidArticlesVideo: BIG’s Website as Presentation ToolArticles Share United States Architects: David Coleman Area Area of this architecture project CopyHouses•Winthrop, United States “COPY” CopyAbout this officeDavid ColemanOfficeFollowProductsSteelStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodWinthropHousesUnited StatesPublished on February 24, 2011Cite: “The Hill House / David Coleman” 24 Feb 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesPlumbingSanifloMacerator – Saniaccess®3WoodBruagAcoustic Panels with LEDMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – SplashAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelEducationalLamitechChalk boardCarpetsCarpet ConceptCarpet – Eco IquMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?The Hill House / David Coleman是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/113415/the-hill-house-david-coleman Clipboardcenter_img The Hill House / David ColemanSave this projectSaveThe Hill House / David Coleman “COPY” ArchDaily Save this picture!© Lara Swimmer+ 24 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/113415/the-hill-house-david-coleman Clipboard Area:  2100 ft² Photographs The Hill House / David Colemanlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *