Rovira House / Marcelo Daglio

first_imgArchDaily Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/456619/rovira-house-marcelo-daglio Clipboard Uruguay Area:  332 m² Year Completion year of this architecture project 2010 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/456619/rovira-house-marcelo-daglio Clipboard “COPY” Rovira House / Marcelo DaglioSave this projectSaveRovira House / Marcelo Daglio Year:  Rovira House / Marcelo Daglio Year:  Projects CopyHouses•Punta del Este, Uruguay Save this picture!© Trucco – Tricanico+ 23 Share Photographs:  Trucco – TricanicoCollaborators:Verónica GonzálezConstructor:Pedro BaubetaCity:Punta del EsteCountry:UruguayMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Trucco – TricanicoProject Layout on site.The setting of the building breaks up with the traditional way of location (background concept compared to the middle of the lot)It leans on the south side of the lot in order to achieve the best views from the rooms (north), as well as keep and respect most of the existing pine trees therein.The architecture thus takes a simple shape opened to one of its sides and giving its back to the other, reinforcing the search mentioned above.Save this picture!SectionThe program.The housing program is developed mainly in one floor. It is set as a bar along which different spaces are located. Outdoor spaces for recreation (swimming pool and barbecue) live at this level. The housing service area is set in a lower level.Save this picture!© Trucco – TricanicoMateriality.Key premises of the project have been taking advantage of the various expressive possibilities of brick and taking care for the entirety of the project. It was sought for this expression to be revealed exhaustively in every detail of the housing, not only in horizontal and vertical walls, but also outdoors and indoors. To do so, different rigs have been carefully combined. Thus, the brick formed an integral part of the projecting act.Save this picture!© Trucco – TricanicoSome details.The housing, almost five meters cantilever, covers the access stairs (folded, reinforced concrete). The latter connects the underground to the main level.The composition of windows on the south façade responds to interior and exterior requirements.Specially selected views open from the inside. Outside, they are integral part of the façade designSave this picture!PlanProject gallerySee allShow lessLoft FOR / adn ArchitecturesSelected ProjectsLight Matters: Glass Beyond Transparency with James CarpenterArticles Share Photographs 2010 Architects: Marcelo Daglio Arquitectos Area Area of this architecture project CopyAbout this officeMarcelo Daglio ArquitectosOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPunta del EsteUruguayPublished on December 11, 2013Cite: “Rovira House / Marcelo Daglio” [Casa Rovira / Marcelo Daglio Arquitectos] 11 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *