Farmhouse Refurbishment in Santa Margarida de Montbui / Arquit…

first_img Houses Photographs:  José Hevia Manufacturers Brands with products used in this architecture project Area:  200 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© José Hevia+ 25 Share ArchDaily Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/806815/rehabilitacion-de-una-masia-en-santa-margarida-de-montbui-arquitectura-g Clipboard CopyAbout this officeARQUITECTURA-GOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBarcelonaSpainPublished on March 13, 2017Cite: “Farmhouse Refurbishment in Santa Margarida de Montbui / Arquitectura -G” 13 Mar 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceCarpetsB&B ItaliaCarpet – TwistBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusHow to use Fire Protection MembranesSoftware / CoursesSculptformSpecification Tool – Price and Spec AppFittingsHOPPEFloor Spring – AR2950DoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for False Ceilings and FlooringFiber Cements / CementsDuctal®Textured PanelAcousticConwedAcoustic Panels – Eurospan®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?Santa Margarida de Montbui 农场翻新 / Arquitectura -G是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Barcelona, Spain “COPY” Architects: ARQUITECTURA-G Area Area of this architecture projectcenter_img Manufacturers: Cerámicas Calaf, IndoorsStructural Consultant:Toni CasasRigger:Xavier BadíaArchitects In Charge:Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor UrdampilletaCity:BarcelonaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© José HeviaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAKitchen Furniture / CountertopsApavisaSlabs – LinetopWoodEGGERLaminatesWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Kitchens – ValchromatText description provided by the architects. The land where we intervene is a flat and elongated plot of 7.000m2 in the outskirts of Santa Margarida de Montbui. The plot initially had a building for agricultural use in a state of ruin that we were asked to transform into a single-family housing. The building regulations, according to which the pre-existing construction was considered as a farmhouse despite of being just a hut with fibrocement rooftop, didn´t allow any modification in terms of volumetrics and façade openings.  Save this picture!© José HeviaThe volume had a direct relationship with the environment, without preamble in the transition from the field to the interior. The change of the functional program required to define the immediate environment of the house as a more limited and protected area in relation to the totally open plain. This is the reason why it was excavated 1m until reaching the height of the terrace which gives the main access to the house and facilitates the communication with the rest of the urbanization . In this way, the proposal defines a new artificial landscape, that is conceived as the main platform of interaction between the exterior and the interior.Save this picture!ModelSave this picture!Plan The functional program is developed by staggered platforms that are arranged around a central load-bearing core. This core, which performs as a large pillar, contains all kind of facilities and staircases, and interconnects the living spaces. The centrality of this pillar allows that the steel slabs overcome smaller spans and therefore they could have a smaller thickness, emphasizing the contrast between the massiveness of what supports and the lightness of what is supported.Save this picture!© José HeviaSave this picture!© José HeviaThe materiality of the house enhances this idea about contrasts and contrapostions, so that the main load-bearing elements are rough, heavy and coarse, while the secondary elements and the interior partitions have smoother and lighter finishings and are built with light structure techniques. The intervention has a chromatic palette of earthy tones that tends to relate to the environment.Save this picture!© José HeviaThe house is developed in its height as a succession of mezzanines of varying height that rises up from the common areas to the bedrooms and concludes on a balcony that strikes out to the cereal fields.Save this picture!© José HeviaProject gallerySee allShow less15 Gallery Spaces to Open in Base of Zaha Hadid’s High Line Residential BuildingArchitecture NewsFoster + Partners Wins Ipswich River Crossings CompetitionArchitecture News Share Year:  Spain Farmhouse Refurbishment in Santa Margarida de Montbui / Arquitectura -G “COPY” 2016 Farmhouse Refurbishment in Santa Margarida de Montbui / Arquitectura -GSave this projectSaveFarmhouse Refurbishment in Santa Margarida de Montbui / Arquitectura -G ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/806815/rehabilitacion-de-una-masia-en-santa-margarida-de-montbui-arquitectura-g Clipboard Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *